Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Magyar Taoista Egyház

2011.09.03

A Magyar Taoista Egyház bemutatása

 

A Magyar Taoista Egyház a Lü Dongbin (呂洞賓) Halhatatlan által alapított irányzatot, a Teljes Valóság Iskolát (Quanzhen, 全真), és a Kunlun (崑崙) hagyományt képviseli. Ezen irányzatok Tanításai szerint az ember három részből áll, melyek mindegyikét művelni kell a teljes megvalósítás érdekében. Ez a három az Életerő (Jing), az Életenergia (Qi) és a Szellem (Shen). A művelés kezdetén a testet kell rendezni, mivel az jelentősen befolyásolja tudatállapotainkat. Egy legyengült test magával ragadja annak Szellemét, és így az képtelen lesz felemelkedni.

 

A test rendezésére a Zhang Sanfeng (張三丰) által ránk hagyományozódott művészetet, a Taijiquant, és a Tian Dao (天道) belső gyakorlatait használjuk. Az alapok megteremtése után a belső alkímia rendszerét tanulmányozzuk, főképp a Teljes Valóság hagyomány egyik nagy Tanítójának, Zhang Boduannak (張伯端) a módszerei által. Ezen a szinten meditációs, vizualizációs és belső energetikai gyakorlatokat végzünk. A Tanítások szerint csupán e két alap megteremtése után emelhetjük Szellemünket magaslatokba, és találkozhatunk a Halhatatlanokkal a Mennyek Birodalmában. Itt egyesülhetünk a Teljes Valósággal, a teremtés Őseredendő Princípiumával, mely a megvalósítás végső foka.

 

A Magyar Taoista Egyház rendszeresen tart előadásokat és foglalkozásokat a kezdeti műveléshez, mely alkalmak során megismerhetjük a Teljes Valóság irányzat Tanításait és gyakorlatait. Egyházunk céljául tűzte ki a taoizmus világi gyakorlók által megalapított irányzatának szabad közreadását, a gyakorlatok vezetését és az alapítók által szerzett szentiratok teljességének magyar nyelven való elérhetővé tételét.


http://dao.hu/